Fet-Göran vol. 2

 

Revirpink

Göran Greider brukar vara en frisk fläkt i annars ganska stillastående pölar av offentlig debatt. Nu är han ledarskribent i mitt husorgan Dagens ETC på onsdagar. Oftast sätter han fingret på den springande punkten i både S och M’s politik. Men att som nu senast ge bränsle åt gammal vänstersekterism, det hade i alla fall jag hoppats att han skulle hålla sig ifrån.

Hur i h-e tror han att man vinner ett val? Genom att köpa Alliansens verklighetsbeskrivning och bedriva ställningskrig? Har han tänkt sig att alla progressiva krafter plötsligt skall glömma fadermordet på Håkan Juholt och snällt sluta upp under det ”Social” ”demokratiska” härförarbaneret? Vilken värld bor du i Göran? Vilka driver på utvecklingen för ett mer jämställt och rasismfritt samhälle? Är det Stockholmspartiet opportunisterna (MP)? Jasså inte. Då är det väl alltåtallapartiet, med Brysselkål i ledningen (V)? Nehej, de snackar visst mest om feminism, men delar inte gärna makten med kvinnor (Kaxiga Rosanna Dinamarca framstår efter kongressen mest som ett alibi i gubbskocken ).

Nu blir det riktigt svårt för mig att förstå, för om du på fullt allvar menar att vi tryggt kan rösta på både vapenlobby och chauvinister i socialistförkladnad (S), då är det verkligen illa ställt med din s.k. feminism. Om de idag har mer gemensamt med FP än V då är det väl bara bra om de får en hint om att de är snett ute?

Varför ökade antalet medlemmar i socialdemokratiska kvinnoförbundet (populärt kallade rödstrumpor) plötsligt? Varför kallade sig alla från Göran Persson till minsta kristdemokrat helt plötsligt för feminister? Det var i alla fall ingen ”backlash” från -80 talet.

Senaste gången feminism och jämställdhet hade ett verkligt genombrott var i decennieskiftet mellan 60- och 70-tal…

Är det meningen att man ska tiga om viktiga och svåra frågor? Och vågar någon inom Fi ens knysta om det jag påpekat? Eller är det tabu?

I så fall är det illa. Då är det en bild av en vänster som förgör sig själv. Det är bättre att debattera på, friskt, utan hämningar.

Det kan inte ha att göra med att det just då fanns ett nybildat parti med en talför partiledare som satte agendan? Det var visst -90 tal då, men det kanske jag har drömt. I en demokratisk socialism ryms alla varianter. Larvigt bråk om vem som har den ”rätta” klassanalysen trodde jag in min enfald att vi lämnat bakom oss på just -60 och -70 talet.

Jag är verkligen feminist fullt ut. Jag anser visserligen att det finns flera andra dimensioner som är lika viktiga, framförallt klass och ekologi. I min ledare påpekade jag också att det är de övriga partiernas usla jämställdhetspolitik som ger Fi en chans.

Göran, det finns inte någon ”enda väg” eller ”dolktötsteorier” i en demokrati. Alla röster på F! är socialistiska progressiva röster som en socialistisk regering eller opposition kan räkna med.

Begrips!

/Otacksamma Föräldern (Numera F! röstare i riksdagsvalet)

Annonser

About Otacksamma Föräldern

Jag bloggar om livet som förälder till ett döende småbarn. Socialstyrelsen har precis kommit ut med nya rekommendationer om vård i livets slutskede. Jag är den håriga tvålen som ingen vill ta i. Min son är död nu och ingen kommer åt honom längre, så med ett utgivningsbevis i högsta hugg kan jag säga som det är.

One response to “Fet-Göran vol. 2”

  1. Otacksamma Föräldern says :

    Reblogga detta på Otacksamma Föräldern och kommenterade:

    Läs och begrunda Göran! ”Högersossen” Per Wirtén har fattat galoppen. F! tangerar 4%. I sämsta fall kommer de att få partistöd (precis som SD fick) och kan börja anställa och representera på allvar. Räkna med att en borgerlig kantring i riksdagen kommer att stöta på patrull. Den som inte tar det intersektionella och visionära partiet i beaktande kommer i fortsättningen att stöta på patrull i kommande opinionsundersökningar. Med detta hoppas jag att vi lämnat -70 talets tröttsamma vänstersekterism och sossekannibalism bakom oss coh släpper fram progressiva krafter närhelst de manifesterar.

    http://www.dagensarena.se/opinion/dn-matning-kan-bli-fis-genombrott/

Någon som har sett till en hårig tvål någonstans?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

themusicologist

frontline 'soldier' in the war against musical banality

Emma i skrubben

Malte on the Roxxx

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Älskar alla former av litteratur

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Billerbloggen

Serier, illustrationer och en massa livsviktigheter

Dödsmaskinen

Varför kallar de dig för Dödsmaskinen?

(den svenska) modellen

Kritisk granskning, fa(c)kta, kollektivavtal, mänskliga rättigheter, poesi. Och sömn!

Annorlundalandet

Mammor om livet i familjer med autism, Asperger och ADHD

the human province

in the dark, words weigh double

Juridikbloggen

rätt om rätt

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Otacksamma Föräldern

För er som inte gillar välgörenhet

%d bloggare gillar detta: