Årets sista kvarnstensmedaljör: Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson!

Årets sista kvarnstensmedaljör: Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson!

Årets sista kvarnstensmedaljör: Fotbollsförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson!

För honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han kastades i havet, än att han skulle förföra en av dessa små. – Lukas 17:2 (1917)

Jahapp, det sprattlade till i medieankdammen och Zlatan satte på sig sin allra slemmigaste attityd och glömde för ett ögonblick bort att profet, det blir man aldrig i sitt hemland, och ännu mindre i sin hemstad. Expressen satt ivrigt och noterade hans profetior och rusade sedan åstad för att deklamera dem över rosafärgade pergamentrullar runt om i riket Sverige. Fotbolls-Jesus som däst på guldbollar rapat ur sig något misogynt om att DAMfotbollen kunde få hans cykel med en autograf på som kompensation för Fotbollsförbundets fadäs missar liksom att han inte bara gör saken värre för alla inblandade. Han gynnar dessutom helt uppenbart sig själv med sitt välkalylerade utspel. Vilken mediepersonlighet utrustad med en sponsgenererande app skulle kunna motstå att fiska efter PK-hatare i dagens politiska klimat? Det har ju precis varit en stor manifestation emot rasism och Naziztiskt våld i Storstockholm. Då sticker gamle goe Zlatan ut hakan och skickar iväg en spottloska på DAMidrottens största stjärnor.

Vad gör Fotbollsförbundet åt saken? Dansar de avståndstagartango med kvällspressen, som brukligt när någon med kulör eller humör uttalat sig färgstarkt? T.ex. genom att måla naglarna i litet kul färger. Nähäpp! Helt plötsligt är de skolade i diplomati och läser in en (förvisso patriarkal och därför helt förklastlig) visad respekt för DAMfotbollen i Zlatans uttalande. Denna förmodade respekt skulle man kunna tänka sig att Karl-Erik ställer sig bakom alltså. För en illustration hur denna respekt ses av gemene MAN, se nedan bifogade konversation mellan min gode vän Fred Rese från Krigsbyn och en Zlatanist från Skövde som tycker att uttalandet ”skakar hela PK-Sverige i grunden”. Zlatan är alltså helt främmande för att dela övriga idrottares villkor, då världspressen råkar jämföra honom med andra manliga stjärnor. Kvinnliga friidrottsstjärnor eller utförsdito skulle han antagligen inte ha något emot att jämföras med, eller varför inte tennistalanger? Talangen sitter uppenbarligen inte alls i laget eller i uppbackningen utan helt i den cykelsparkande stjärnan enligt Zlatan och hans förbund. Bevare oss väl för en sådan fjantidrott som inte klarar av att realitetsorientera sina talanger när de brister i både ledarskap och personlig mognad på detta sätt. Särskilt som fjantarna backas upp av ett lika gubbstint och visionslöst Fotbollsförbund. Det skulle inte förvåna mig om det i denna stund leder till att ett antal potentiella Marta eller Pia Sundhage i ren avsky hänger upp fotbollsskorna med en suck och lämnar en sexistisk sport för gott. Är det någon som dragit en skugga över sin medspelares livslånga prestation så är det Zlatan i gott sällskap av en räddhågset prestigejagande förbundsledning. Det personliga ÄR politiskt Karl-Erik. Det vet varenda PK tjej, men en dag kanske det ändrar sig…

Till dess…, simma lugnt!

/Eder evigt Otacksamme

Annonser

About Otacksamma Föräldern

Jag bloggar om livet som förälder till ett döende småbarn. Socialstyrelsen har precis kommit ut med nya rekommendationer om vård i livets slutskede. Jag är den håriga tvålen som ingen vill ta i. Min son är död nu och ingen kommer åt honom längre, så med ett utgivningsbevis i högsta hugg kan jag säga som det är.

Någon som har sett till en hårig tvål någonstans?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

themusicologist

frontline 'soldier' in the war against musical banality

Emma i skrubben

Malte on the Roxxx

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Älskar alla former av litteratur

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Billerbloggen

Serier, illustrationer och en massa livsviktigheter

Zolfagary

Sveriges största blogg om Zolfagary

(den svenska) modellen

Kritisk granskning, fa(c)kta, kollektivavtal, mänskliga rättigheter, poesi. Och sömn!

Annorlundalandet

Mammor om livet i familjer med autism, Asperger och ADHD

the human province

in the dark, words weigh double

Juridikbloggen

rätt om rätt

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Otacksamma Föräldern

För er som inte gillar välgörenhet

%d bloggare gillar detta: