Ja, det är så a…

Ja, det är så att vi på FRA håller oss ajour med teknikutvecklingen inom signalspanings-området och det innebär att vi tittar på en mängd olika tekniker och utrustning,…

FRA:s talesperson Fredrik Wallin till Uppdrag Gransknings reporter Fredrik Laurin

En del skulle kalla XKeyscore och Quantumprojektet ”Winterlight” för aktiv signalspaning och därmed brottsligt och med tanke på att vi upplåtit mark till det amerikanska multinationella företaget Facebook så kan vi mer eller mindre utgå ifrån att lagen tillåter signalspaning i kabel på ”Svenska mål”.

Eftersom ankdammen Sverige (Läs: Stockholm/GBG) inte klarar av mer än en integritets debatt i taget så fick Piratpartiets Anna Troberg sitta och försvara sig emot en korkad ledarskribent från Göteborgsposten istället för att debattera den största SKANDALEN i svensk Yttrandefrihetshistoria. Eftersom partiet för närvarande inte har representation i riksdagen till skillnad från våra järnrörskånkande dito, så får hon väl ta de tillfällen som bjuds istället för att som andra politiker sätta agendan och välja sina forum.

Det är inte utan att man undrar om Expressens publicering rentav är ett beställningsjobb för att ta bort uppmärksamheten från frågan liksom den nyss så omdebatterade ”Rasistannonsen” i DN. Herregud! Proportioner gott folk. Om vi inte kan lita på att våra folkvalda är medvetna (har insyn i) om vilka konsekvenser de lagar de stiftar får för samarbetet med främmande makt. Vad spelar det då för roll vilka vi röstar på? Vad händer då med ansvarsutkrävandet?

Har vi sett det första fröet till en militärdiktatur i yttrandefrihetens och offentlighetsprincipens sista fästen? Det såddes enligt Uppdrag Granskning genom ett samarbetsavtal bakom ryggen på riksdagen på 50-talet. Hmm… var det inte då vi hade rekordår? Var det inte då som USA testade kärnvapen? Var det inte då som vi skaffade oss kärnkraftverk?

Det låter litet lustigt när lagen beskrivs som en Schweizerost. Men konsekvenserna är långt ifrån lustiga. Föreställ er den blonda kvinna som hårdnackat ville skylla all avsky som riktats emot SD på en våldsbejakande extremvänster. Vilka är näst i tur? De av oss som inte gillar kärnkraft, är vi automatiskt att betrakta som samhällsfarliga miljöterrorister? Eller skall kanske de som inte äter kött stämplas som potentiella militanta djurplågare som förstör minkfarmar för nöjes skull? Eller de som arbetar för ett hållbart samhälle baserat på nolltillväxt stämplas som galningar som rent av vill utplåna delar av mänskligheten för att de utgör ett hot emot planeten?

Ja, ni börja inse vart det hela leder om man kombinerar massövervakningsverktyg och odemokratiska krafter som dessutom anser att rovdriftskapitalism inte är en så dum idé för att försörja befolkningen i just den nation som de tycker att de behöver bry sig om.

Och vad får vi av SVT: Debatt om Expressens publiceringar med namn på personer som skrivit rasistiska inlägg på sajten Avpixlat. Fredrik Reinfeldts besök på Nelson Mandelas minnesstund, det finns de som vill att han ska be om ursäkt. Är det trevligt eller omodernt att tilltalas med ni?

VEM FAN BRYR SIG!! SÄPO och FRA har lekstuga med vår yttrandefrihet. De som sitter i Debatt och vågar ha en åsikt idag kan vara registrerade brottslingar imorgon. VAKNA FÖR HELVETTE!!

Det här debatterar det brittiska parlamentet

That this House notes the recent open statement signed by Apple, Google, Microsoft, Facebook, Yahoo, LinkedIn, Twitter and AOL calling for reform of government surveillance.

[It] welcomes their calls for reform to restore the public’s trust in the internet [and] supports the five principles they identify about limiting governments’ authority to collect users’ information, oversight and accountability, transparency about government demands, respecting the free flow of information, and avoiding conflicts among governments.

[It] agrees that they form a sensible basis for reform of digital rights and calls on the Government to support their statement and make reforms that ensure that government surveillance efforts are clearly restricted by law, proportionate to the risks, transparent and subject to independent oversight.

För er som inte har så slipad byråkratengelska så går det ut på att de största spelarna på internet fått nog av NSAs och GCHQs (och antagligen FRAs) massövervakningsprogram för att det skadar det förtroende för ett öppet internet som är en grundförutsättning för deras affärsmodell. En utveckling som vi inte vill ha är en i affärssekretessens namn under lyckta dörrar uppgjord överenskommelse där dessa två intressen likt det vi har i Kina går samman och ger oss tjänster, emot integritet. Det innebär att demokratin som vi hittills känt den i praktiken upphör att existera. USA+Kina=Sant.

/Gravt Otacksamma Föräldern

Annonser

Taggar:, , , , , , , , , ,

About Otacksamma Föräldern

Jag bloggar om livet som förälder till ett döende småbarn. Socialstyrelsen har precis kommit ut med nya rekommendationer om vård i livets slutskede. Jag är den håriga tvålen som ingen vill ta i. Min son är död nu och ingen kommer åt honom längre, så med ett utgivningsbevis i högsta hugg kan jag säga som det är.

Någon som har sett till en hårig tvål någonstans?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

themusicologist

frontline 'soldier' in the war against musical banality

Emma i skrubben

Malte on the Roxxx

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Älskar alla former av litteratur

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Billerbloggen

Serier, illustrationer och en massa livsviktigheter

Zolfagary

Sveriges största blogg om Zolfagary

(den svenska) modellen

Kritisk granskning, fa(c)kta, kollektivavtal, mänskliga rättigheter, poesi. Och sömn!

Annorlundalandet

Mammor om livet i familjer med autism, Asperger och ADHD

the human province

in the dark, words weigh double

Juridikbloggen

rätt om rätt

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Otacksamma Föräldern

För er som inte gillar välgörenhet

%d bloggare gillar detta: