Månadens andra Kvarnstensmedaljör utsedd: Stefan Löfvén

Stefan_Löfven

Månadens andra Kvarnstensmedaljör utsedd: Stefan Löfvén

För honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han kastades i havet, än att han skulle förföra en av dessa små. – Lukas 17:2 (1917)

Jasså, det dröjde inte längre innan du trillade dit Stefan. Uj, uj, uj, vad fort det gick! Drog om nästan hela alliansen men så är ju din partistab också mästare på triangulering numera.

Att anklagas för att sakna egen politik är ju inge kul, men att sitta fryntligt och rida på en populistisk våg inom sin egen rörelse och sedan sälja ut densamma till högstbjudande är väl bland det värsta incitamentsstaplande bloggskribenten sett sedan valrörelsen kom igång på allvar. Detta trots att det finns ett högerpopulistiskt och ett vänsterutopistiskt parti att konkurrera med.

1) Näst Calle Bildt får man väl leta för att hitta en mer insyltad vapenlobbyist. Du har ju t.o.m. arbetat som PR-man på kanonfabriken Hägglunds. Så någon nedrustning eller omställning av det Svenska försvaret lär det inte bli tal om.

2) I din värld är det helt i sin ordning att låna ut sig till ett litet korruptionsprojekt på sidan om, redan innan man tillträtt partiledarposten. Bara vi säkrar Svenska kanoner utomlands så går vad som helst an.

3) Länge räckte det med att bara le underfundigt och vifta med ögonbrynen. Men när du skulle presentera ett självständigt alternativ till det ”nya” arbetarpartiet och samtidigt ena ditt eget parti, så blev det visst bara en tumme.

4) Åka på internationellt näringslivsseminarium med Jacob Wallenberg? Inga Problem, allt är ju betalt. Billigt för skattebetalarna? Nja, ”there ain’t no such thing as a free lunch”.

5) Hur var det nu med kärnkraftsavvecklingen? Fanns det kongressbeslut på det? Jamen industrin då? Löfvén sitter fast mellan två hötappar. Det ser mörkt ut om man vill ha modernisering eller avveckling inom den närmaste tiden. Kärnkraften är onödig, farlig och dyr.

6) Får vi någon ny politik över huvud taget med en S regering, eller är allt bara snack? Har Anders Borg norpat alla pengarna för dig med det fin fina jobbskatteavdraget och rut, rot, rat, rit och läx, häx, eller andra avdrag som vi tydligen skall göra så fort något skall bli gjort numera.

7) Hur var det nu med den strukturella rasismens spår i ditt inre, om du letar riktigt noga Fackpamp Löfvén? Gör du verkligen inte skillnad på folk och folk? Ryms det en Omar Mustafa i ett modernt Socialistiskt Demokratiskt parti eller offrar du honom lika snabbt som drevet går?

8) Att slutligen i Valårets första partiledardebatt stå skuldra mot skuldra med de mest socialkonservativa partierna och enas om att flyktingmottagande är en börda för samhället som vi inte har råd med. Det är som ett eko av Fet-Görans sämsta dagar. Fy skäms Stefan Löfvén. *Plums*!

Swedish-health-care

Annonser

About Otacksamma Föräldern

Jag bloggar om livet som förälder till ett döende småbarn. Socialstyrelsen har precis kommit ut med nya rekommendationer om vård i livets slutskede. Jag är den håriga tvålen som ingen vill ta i. Min son är död nu och ingen kommer åt honom längre, så med ett utgivningsbevis i högsta hugg kan jag säga som det är.

Någon som har sett till en hårig tvål någonstans?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

themusicologist

frontline 'soldier' in the war against musical banality

Emma i skrubben

Malte on the Roxxx

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Älskar alla former av litteratur

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Billerbloggen

Serier, illustrationer och en massa livsviktigheter

Dödsmaskinen

Varför kallar de dig för Dödsmaskinen?

(den svenska) modellen

Kritisk granskning, fa(c)kta, kollektivavtal, mänskliga rättigheter, poesi. Och sömn!

Annorlundalandet

Mammor om livet i familjer med autism, Asperger och ADHD

the human province

in the dark, words weigh double

Juridikbloggen

rätt om rätt

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Otacksamma Föräldern

För er som inte gillar välgörenhet

%d bloggare gillar detta: