”Anger. Fear. A…

Anger, fear, aggression. The dark side of the Force are they. Easily they flow, quick to join you in a fight. If once you start down the dark path, forever will it dominate your destiny. Consume you it will, as it did Obi-Wan’s apprentice. Yoda (Frank Oz) The Empire Strikes Back 1977

O.K. Star Wars nördar. Ni hittade hit, varför talar Yoda till er från en webbsida med en äcklig hårig tvål? Jo, för att Europa är inne på en mycket mörk väg och det verkar inte som om någon riktigt vill lyssna. Vi talar den fria världens demokrati här. Det är faktiskt möjligt att avskaffa demokratin genom val. Det är bara att rösta in representanter som inte respekterar mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och rätten att organisera sig. Jag skulle vilja hävda att vi genom en alltför långt gången representativ demokratiprocess utsatt själva representantskapet för mer exponering för mörka krafter än själva demokratin tål. Vi kan i samband med valet till Europaparlamentet den 22-29 maj 2014 kräva transparens i processerna, men det är inte samma sak som att de invalda representanterna klarar av att bevara sin integritet och samarbeta utan att de starka utomparlamentariska rörelserna tar över vid minsta osäkerhet.

Den starkaste utomparlamentariska rörelsen just nu är rörelsen för att bevara Status Quo i koldioxidfrågan. Att låta västvärldens industrier bära sin del av det miljömässiga fotavtrycket skulle nämligen spä på massarbetslöshet, ekonomisk kris och öka fattigdomen bland den tidigare arbetande befolkningen i Europa. Ilska, rädsla, aggression alltför bekanta begrepp för att domptera massorna under andra världskriget. Att utlysa undantagstillstånd emot en invaderande yttre fiende, gärna mitt ibland oss. Skapa reservat där handel och vardagsliv fungerar till synes bra, räcker i det läget som motiv för att upprätthålla undantagstillståndet. Om nu denna yttre fiende inte har en bestämd hudfärg, utan bara hyser åsikten att den som har en viss hudfärg eller religion bör få röra sig fritt och yttra sig fritt utan att diskriminieras eller riskera repressalier för släkten i hemlandet, så ser vi att vi faktiskt redan har något som liknar ett odemokratiskt Imperium med ett nedtryckt prekatiat som slavar på botten

Då har vi ett recept som sätter vår förmåga till solidaritet på prov. Kan vi se vår egen familj i de nyanländas ansikten, kan vi se hur snabbt vi skulle kunna bli övervakade kontrollerade och förklarade icke önskvärda? Kan vi se sambandet mellan bristen på fossila bränslen och kraschande ekonomier och global arbetslöshet och miljöförstöring? Förstår vi att vi med varje biltank, varje flygresa och varje kolkraftverk i Vattefalls ägo bidrar till denna utveckling?

Det mobiliseras ute i Europa Marine! Marine! ropar de och vill samla alla fascistiska partier i parlamentet kring henne. Underskatta inte kraften hos de mörka krafter hon släpper lös hos oss alla. Var på din vakt och mobilisera ditt civilkurage och motstånd varhelst du kommer åt. Det kommer att behövas! Gå inte på propagandan om att det saknas alternativ eller att de som talar högt och länge inte vet vad de vill. Lyssna. Du kanske lär dig nåt.

Annonser

Taggar:, , , , , , , , , , , ,

About Otacksamma Föräldern

Jag bloggar om livet som förälder till ett döende småbarn. Socialstyrelsen har precis kommit ut med nya rekommendationer om vård i livets slutskede. Jag är den håriga tvålen som ingen vill ta i. Min son är död nu och ingen kommer åt honom längre, så med ett utgivningsbevis i högsta hugg kan jag säga som det är.

One response to “”Anger. Fear. A…”

  1. Otacksamma Föräldern says :

    Reblogga detta på Otacksamma Föräldern and commented:

    Just nu dominerar rädslan. Varken EU-samarbetet eller det hett åtrådda frihandelsavtalet (TTIP) har krävt att vi avskaffar offentlighetsprincipen. Tvärtom. Det är något som ses som en förebild världen över. Vad gör våra demokratiskt valda när det blåser snålt och det drar ihop sig till val till Europaparlamentet? Ger en stor maktdemonstration och försvarar sin position emot insynen från journalister och dem de är satta att representera.

Någon som har sett till en hårig tvål någonstans?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

themusicologist

frontline 'soldier' in the war against musical banality

Emma i skrubben

Malte on the Roxxx

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Älskar alla former av litteratur

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Billerbloggen

Serier, illustrationer och en massa livsviktigheter

Zolfagary

Sveriges största blogg om Zolfagary

(den svenska) modellen

Kritisk granskning, fa(c)kta, kollektivavtal, mänskliga rättigheter, poesi. Och sömn!

Annorlundalandet

Mammor om livet i familjer med autism, Asperger och ADHD

the human province

in the dark, words weigh double

Juridikbloggen

rätt om rätt

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Otacksamma Föräldern

För er som inte gillar välgörenhet

%d bloggare gillar detta: