Månadens Kvarnstensmedaljör: Göran Hägglund (Misärminister)

goranhagglund

För honom vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hans hals och han kastades i havet, än att han skulle förföra en av dessa små. – Lukas 17:2 (1917)

Ja, du Göran, du tycks vara mäkta impopulär även bland bloggens läsare. Du är den första som blivit hitröstad, så sträck på dig och förbered dig för ett svanhopp! Men även du har ju en rätt diger meritlista av incitamentsstaplande:

1) Vi kan ju börja med det här att Kristdemokrater inte riktigt gillar att någon talar om för dem hur de skall leva sina liv. Vad skall ni med bibeln till då? Ni som vill ta patent på att vara verklighetstillvända! Tänk gärna själv Göran, men glöm inte att fråga någon som vet ibland. Ett tips från coachen som också haft otur när jag tänkt några gånger. Men så skriver jag inte heller ledarsidor eller talar i Almedalen om det.

2) Sedan har vi ju det här med hur ständiga privatiseringar skapar misär och S:t Göran ryter ifrån: Såhär får det inte gå till! Men du har ju sett till att det är såhär spelreglerna ser ut. Du är ju rent av utblidad placeringsrådgivare, eller var det rörmokare? Äh, sak samma…

3) Ett av dina mest omhuldade barn är det fria vårdvalet. Vården skall ständigt förbättras genom att vi som upplysta konsumenter kan välja mellan de högkvalitativa alternativ som marknaden tillhandahåller. Hur gör du när valet inte är fritt då? När det inte finns någon marknad, eller någon vidare kvalitet heller? Kan du tänka fritt, eller sitter du fast i en nyliberal ideologi?

4) När Alliansens remake av Försäkringskassan från skyddsnät till stupstock blev för brutal så kom St:Göran igen och röt ifrån: Såhär får det minsann inte gå till!! Men återigen är du ansvarig minister för politiken som infört regelverket. Hur skall du ha det?

5) Det mest skenheliga av allt är nog hur Du och Lena Hallengren garanterat Narkolepsibarnen och deras familjer att de inte skulle fastna i några segdragna rättsprocesser för att få hjälp. Nu har du övergivit dem och lämnat över dem åt läkemedelsbolagens läkemedelsförsäkring. Det är skamligt och att plocka politiska poäng på utsatta och sedan lämna dem vind för våg när det gäller.

Så därför kära Göran, tills vi ses igen… simma lugnt *plums*

Annonser

Taggar:, , , , , ,

About Otacksamma Föräldern

Jag bloggar om livet som förälder till ett döende småbarn. Socialstyrelsen har precis kommit ut med nya rekommendationer om vård i livets slutskede. Jag är den håriga tvålen som ingen vill ta i. Min son är död nu och ingen kommer åt honom längre, så med ett utgivningsbevis i högsta hugg kan jag säga som det är.

5 responses to “Månadens Kvarnstensmedaljör: Göran Hägglund (Misärminister)”

  1. Kristina says :

    Ny nominering måste bli Birgitta Holm, socialchef i Timrå som uppenbarligen tycker att man ska varaglad och nöjd om man får assistans de sista tre veckorna av sitt barns liv fast man har haft behov, ansökt och fått beviljat för ett halvår Hon inser tydligen inte själv att detta är fel utan tycker att föräldrarana ska anmäla detta så att Tillsynsmyndigheten kan utreda och om utredningen visar att de har gjort fel DÅ ska hon rätta sig. Suck… Släng henne i sjön med en kvarnsten!

Någon som har sett till en hårig tvål någonstans?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

themusicologist

frontline 'soldier' in the war against musical banality

Emma i skrubben

Malte on the Roxxx

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Älskar alla former av litteratur

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Billerbloggen

Serier, illustrationer och en massa livsviktigheter

Zolfagary

Sveriges största blogg om Zolfagary

(den svenska) modellen

Kritisk granskning, fa(c)kta, kollektivavtal, mänskliga rättigheter, poesi. Och sömn!

Annorlundalandet

Mammor om livet i familjer med autism, Asperger och ADHD

the human province

in the dark, words weigh double

Juridikbloggen

rätt om rätt

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Otacksamma Föräldern

För er som inte gillar välgörenhet

%d bloggare gillar detta: