Månadens andra (!) Kvarnstensmedaljör: Beatrice Ask

Style: "carl1"

Månadens andra (!) Kvarnstensmedaljör: Beatrice Ask

För henne vore det bättre att en kvarnsten hängdes om hennes hals och hon kastades i havet, än att hon skulle förföra en av dessa små. – Lukas 17:2 (1917) lätt korrigerat för kvinnliga synderskor

Aldrig i min vildaste fantasi trodde jag att ministären skulle vara så ivriga att bada såhär sent på hösten. Men efter Anders så stod uppenbarligen Beatrice och krängde på sig simdräkten. Jag ser ingen annan råd än att snällt hänga på kvarnstenen, då ett liknande incitamentsstaplande får vilken förhärdad brottsling som helst att blekna vid en jämförelse och då talar vi ändå om en Justitieminister här:

1) Att misstänkta sexköpare skall få lila kuvert med posten kan väl vara preventivt och bra tyckte justitieministern 2010. Tur för oss att hon kan skylla på att hon bara är gymnasieekonom och man inte kan begära att hon känner till sådana spetsfundigheter som ”oskyldig tills motsatsen bevisats”. Märklig människosyn hörni. (Sexualfixerad)

2) Säpo är en myndighet som handskas med offentliga medel. Det finns de som säger att det festas en del i kåren, men numera går det inte att bekräfta för justitieministern tycker sådant faller under kategorin ”rikets säkerhet”, serru. (Censurivrare)

3) Sedan har vi ju det här med Revan i det Svenska rättsmedvetandet. Helt klart så kan det knappast ha varit kul för polisväsendet att behöva trakassera Svenska medborgare endast p.g.a. utseendet. Man kan fråga sig vems upplevelse justitieministern utgick ifrån när hon drömde upp scenariot? Sin egen av att ha tagit över SD’s väljare eller majoriteten av befolkningens som drabbades av självhat och äckel över tilltaget. (Rasismförsvarare)

4) Sverige har fått fler Poliser men knappast mer polisiär verksamhet. Ändå är justitieministern nöjd. De passar på att göra en stor reform när den största pensionsavgången infaller. Smart taktik? Nöjd poliskår? Nöjd allmänhet? Effektivt? (Byråkratiserare)

5) Beatrice har ett högt tonläge gentemot Polisen i skåne när det gäller registreringen av Romer. Men hur ser det ut med hennes eget ansvar för saken? Hon har ju varit justitieminister under hela 7 år och nu kommer det en ”vitbok” som gör upp med behandlingen av den Romska minoriteten. Klart att Justitiedepartementet varit tillfrågade om den, eller? Justitieutskottet har tidigare kallat justitieminister Beatrice Ask till utskottet, för frågor om vad regeringen sade till president Obama om NSA:s avlyssningar. Det här blir ytterligare en fråga hon måste förklara. (Aningslös)

6) Sist men inte minst kära Beatrice hur tänkte du med förslaget som skall motverka näthat? I den remiss som regeringen lämnat till lagrådet tas kravet på särskilda skäl bort och därmed ska fler drabbade kunna få åklagarhjälp och spara stora kostnader. Kostnader för vem eller vilka? Vilka skall vara försiktiga att hamna i processer gällande just förtal? Kan det vara så att du tänker på en grupp som tagit sin tillflykt till en egen sida på nätet och där slirar på yttrandefrihetens gränser? Jag talar här om avpixlat. De som väldigt ofta talar om sig själva som offer för censur och bristande möjligheter att försvara sig emot påhopp från PK-eliten. Dessa politiskt korrekta människor som varje dag får stå ut med dynglass efter dynglass för att stå upp för mänskliga rättigheter och yttrandefrihet på nätet. Om du då tar ifrån våra tidningar möjligheten att driva förtalsmål emot t.ex. avpixlat, därför att någon enskild någon gång känt sig förorättad inser du vad du håller på att göra med vår Yttrandefrihet? Det kanske t.o.m. är så illa att du önskar ett lägre tonläge från pressen när de kommer på hur du sköter ditt jobb kära Beatrice och vill ha möjlighet att driva ett litet förtalsmål utan krav på några särskilda skäl? Men jag är ledsen, i en demokrati så sköter vi inte saken på det sättet. Pressen skall vara fri från påtryckningar av den typen. (Fascistoid)

Lilla rara Beatrice Ask, slår blint till höger och vänster emot trubbelmakare varhelst de visar sig. Men vår grundlagsstadgade press och Yttrandefrihet får vi allt se om du skall lyckas ta kål på…*Plums*

Annonser

Taggar:, , ,

About Otacksamma Föräldern

Jag bloggar om livet som förälder till ett döende småbarn. Socialstyrelsen har precis kommit ut med nya rekommendationer om vård i livets slutskede. Jag är den håriga tvålen som ingen vill ta i. Min son är död nu och ingen kommer åt honom längre, så med ett utgivningsbevis i högsta hugg kan jag säga som det är.

Någon som har sett till en hårig tvål någonstans?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Tidskriften POP revisited

Tidningen Pop blir blogg

themusicologist

frontline 'soldier' in the war against musical banality

Emma i skrubben

Malte on the Roxxx

Tysta tankar

Lärandet börjar där den trygga zonen upphör

Malin Johansson - skriver mycket, läser mer.

Älskar alla former av litteratur

Anne Rambergs blogg

Anne Ramberg är generalsekreterare i Sveriges advokatsamfund

Billerbloggen

Serier, illustrationer och en massa livsviktigheter

Zolfagary

Sveriges största blogg om Zolfagary

(den svenska) modellen

Kritisk granskning, fa(c)kta, kollektivavtal, mänskliga rättigheter, poesi. Och sömn!

Annorlundalandet

Mammor om livet i familjer med autism, Asperger och ADHD

the human province

in the dark, words weigh double

Juridikbloggen

rätt om rätt

Björn Alvebrand

STYRBORD ELLER BABORD? VALET ÄR DITT.

Otacksamma Föräldern

För er som inte gillar välgörenhet

%d bloggare gillar detta: